Екопарк збирає гроші для фонду «Діти Героїв»

Чернігівський екопарк Dereville запускає благодійну кампанію Dereville Charity Days, аби зібрати необхідні кошти для надання першочергової фінансової допомоги підопічним БФ «Діти Героїв» та проведе їм безкоштовні екскурсії зонами заповідника.

Під опікою фонду перебувають діти, які втратили одного або обох батьків під час повномасштабного вторгнення росії в Україну. У фонді їм надають різні види допомоги, зокрема фінансову та психологічну: родини отримують 5000 гривень на купівлю найнеобхіднішого, а також проходять психологічну реабілітацію зі спеціалістами.

Благодійники хочуть залучити відвідувачів екопарку до збору 300 тисяч гривень, щоб надати фінансову підтримку 60 родинам, які нещодавно стали під опіку фонду. Також впродовж дії акції для підопічних з Київської та Чернігівської областей влаштовуватимуть безкоштовні екскурсії екопарком, що допоможе їм збалансувати їх внутрішній стан завдяки роботі з кваліфікованими психологами.

Екскурсії проводитимуть в екопарку Dereville, що розташований на території Міжрічинського національного парку. Його площа — 380 га. Там живуть понад 600 великих тварин, зокрема, благородний та плямистий олені, лань європейська, муфлон, косуля, буйвіл індійський, шотландський гірський бик, вівця домашня, верблюди, популяція зниклих коней Пржевальського та ін. Загалом у парку мешкають 42 види диких тварин, риб і птахів. Деякі з них на території України проживають лише там. А завдяки тому, що з парку в дику природу щорічно випускають понад 50 оленей, в чернігівських лісах зростає популяція тварин.

Психологиня БФ «Діти Героїв» Марта Білик пояснює, що за щоденними справами батьки/опікуни не завжди мають можливість якісно провести час з дитиною. В такому випадку перебування з тваринами стає надважливим джерелом позитивних емоцій.

“Контакт із тваринами допомагає позбавитись стресу та заповнити емоційну пустку. Нові враження, позитивні спогади, переключення з буденних справ та обов'язків дають родинам можливість відпочити на перезавантажитися”, — каже Марта.

Екскурсії проводить гід: впродовж години разом з ним можна досліджувати ландшафтний парк як екостежкою, так і позашляховиками.

В рамках Dereville Charity Days ви можете 2 способами допомогти підопічним БФ “Діти Героїв”:

  • придбати квиток на екскурсію екопарком (20% вартості квитка з кожної екскурсії будуть перераховані на допомогу);
  • переказати будь-яку суму на банку MONO.

Вартість екскурсії на позашляховиках:

  • 500 грн для дорослого
  • 250 грн для дітей від 5 до 12 років
  • безкоштовно для дітей до 5 років

Вартість пішої екскурсії:

  • 200 грн дорослим
  • 150 грн дітям від 5 до 12 років
  • безкоштовно дітям до 5 років

БФ «Діти Героїв» вже має під опікою більше 3300 дітей, які втратили одного або обох батьків внаслідок війни. Фонд надає допомогу у 6 напрямах, які включають психологічну, юридичну, фінансову, медичну, екстрену допомогу та соціалізацію. Дітей супроводжують аж до їх повноліття з акцентом на активному та освіченому житті.

Якщо ви знаєте дітей, яким потрібна підтримка після втрати батьків на війні — передайте контакти фонду їхнім опікунам.

Якщо ви хочете підтримати фонд — зробіть будь-який донат на це посилання.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?